Фракції «Фронту Змін» заявили про опозиційність.

Партія «Фронт змін» буде виховувати і навчати своїх депутатів, аби ті виконували свої передвиборчі обіцянки, уміли й знали, як їх виконувати, заявив лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк в п’ятницю на прес-конференції у Львові.

«Ми поставили сьогодні для себе завдання, що робота депутата має бути щоденна, а не від однієї виборчої кампанії до іншої. Значна частина наших депутатів досі не перебувала в органах представницької влади, і для них ми запросили фахівців, які навчають кожного обранця його обов’язків», — повідомив лідер «Фронту змін».

За словами Арсенія Яценюка, це вже третє регіональне навчання депутатів місцевих рад в Україні, яке організувала партія «Фронт Змін». Загалом до місцевих рад потрапили 2847 депутатів від цієї політичної сили. «Кожен із них пройде курс навчання, буде отримувати технічну, наукову, методичну допомогу від центрального штабу і кожен з них знатиме, що робити», — запевнив лідер «Фронту Змін».

Арсеній Яценюк заявив, що партія буде суворо вимагати від депутатів виконувати свої передвиборчі обіцянки. Він розповів, що у його рідних Чернівцях «Фронт Змін» отримав найвищий результат. «Наша фракція є номером один у місті та номером два в облраді, і ми єдині з-поміж інших політичних сил залишилися нині в опозиції. Тобто фракції «Фронту Змін» не лише заявили про опозиційність, а й своїми діями та рішеннями доводять це. Усі інші фракції: «Наша Україна», БЮТ — активно перейшли під прапори Партії регіонів», — зазначив він.

Щодо ситуації у Львівській обласній раді, то партія «Фронт Змін» вирішила підтримати найчисельнішу фракцію у раді – ВО «Свобода», оскільки ця партія отримала найвищий рівень довіри населення. «ВО «Свобода» має право винести свою кандидатуру на посаду голови обласної ради, і вона буде нести відповідальність за керівництво обласною радою і виконання представницьких функцій. Ми довели, що ми не з «регіоналами», і у вас не має бути жодного сумніву щодо цього», — запевнив лідер «Фронту змін».

Арсеній Яценюк підкреслив, що «Фронту Змін» пропонували очолити кілька обласних рад, зокрема й Львівську облраду. «Але «Фронту змін» із рук Партії регіонів нічого не потрібно», — категорично заявив він.

«Ми не вступали в переговорний процес. Адже якби наші обласні керівники спокусилися на керівництво радами, то провладна партія отримала б взамін знищену опозиційну партію. Тому було прийнято чітке рішення: із чим ішли на вибори, з тим ідемо й після виборів», — додав Арсеній Яценюк.

За його словами, у Львівській обласній раді є аж «40 з гаком депутатів», які стали депутатами від Партії регіонів, фактично, не маючи прямої належності до цієї політичної сили. Тому підтримка кандидата на посаду голови Львівської облради представника ВО «Свобода» була вимушеним кроком, аби не допустити до представницької влади Партію регіонів.

«Я переконаний, що упродовж п’яти років ми проявимо нову якість управління областю», — додав Арсеній Яценюк.

Що ж стосується поодинокої підтримки депутатами «Фронту Змін» кандидатів на посаду голів райрад від Партії регіонів, то, за словами Арсенія Яценюка, цих обранців уже вигнали з партії. «Буду гнати аж гай буде гудіти», — наголосив лідер «Фронту змін».

Голова Львівської територіальної організації «Фронту Змін» Степан Кубів нагадав, що партія йшла на вибори як опозиційна, тому й після виборів залишиться такою, демонструючи послідовну і виважену позицію. І всі 333 депутати «Фронту Змін», які стали обранцями рад різних рівнів у Львівській області, дотримуватимуться такої позиції.

Оставить комментарий